Perheeseemme kuuluu kolme koiraa. Koiraharrastus on ollut osa elämää jo kymmenisen vuotta. Nyt jaamme koiriemme kanssa sähköauton, jolla koirat pääsevät lenkille uusiin maisemiin, kuten Hailuotoon, Virpiniemeen, Koiteliin ja Iso-Syötteelle. Koiramme ovat saaneet tyytyä lyhyisiin lenkkeihin lähistön metsissä jo monen monta vuotta, joten uskon niiden olevan ainakin yhtä innostuneita autohankinnasta kuin mekin.

Koirien turvallisuus autossa on tärkeää sekä koirien että ihmisten kannalta. Hankimme koirille kuljetushäkin, joka kiinnitetään takakonttiin. Häkkiä voi vuokrata auton mukana, jos aikoo kuljettaa lemmikkiä mukanaan.

koirat lähdössä retkelle

Allergisienkin on pystyttävä käyttämään autoa turvallisesti, joten lemmikit kulkevat häkissä. Kaikkien vuokraajien omalla vastuulla on huolehtia auton siisteydestä käytön jälkeen, varsinkin jos autossa on ollut vahvasti allergisoiva lemmikki.

Valitsimme koirien kuljetukseen MIMsafen kolaritestatun häkin. Valmistajan tuotetiedot:

”Variocage koirahäkit on kolaritestattu ja hyväksytty SPCT-testiä (Safe Pet Crate Test) noudattaen. Testin on tehnyt Ruotsin tekninen tutkimuslaitos SP. Kolaritilanteessa Variocage neutralisoi yhteentörmäyksen voimaa. Häkissä on niin kutsutut muutosvyöhykkeet, joiden ansiosta yhteentörmäyksessä häkki ei hajoa, vaan painuu kontrolloidusti kasaan. Tämä vähentää sekä lemmikkien että matkustajien vammautumisriskiä. Joustavan rakenteen ansiosta myös riski häkin työntymisestä takapenkille peräänajokolarissa on olematon, eikä siten matkustajien päät pääse osumaan häkin reunaan.

Onnettomuustilanteessa häkin vahva teräsrakenne suojaa koiraa. Teräsrunkoon ei synny teräväreunaisia repeämiä, jotka voisivat vahingoittaa koiraa. Irralliset matkatavarat eivät pääse satuttamaan koiraa, joten koiran on turvallista odottaa häkissä pelastusta. Häkin takaosassa on hätäuloskäynti siltä varalta, ettei takaluukkua saadakaan avattua.”

Häkin Variocage XL, Single tiedot:
  • Pituus: säädettävissä 81–103 cm välillä
  • Leveys: 70 cm
  • Korkeus: 71,5 cm (sisäkorkeus 69,5 cm)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *